Siirry sisältöön

Perhonjoen melontareitti Kokkolassa kulkee samaa matkaa Perhonjoen ulkoilureitin kanssa ja yhteiset taukopaikat ovatkin kaikkien luonnossa liikkujien hyödynnettävissä.
Perhonjoen melontareitin lähtöpaikkana toimii Lahnakosken vesillelaskupaikka. Perhonjoki on suhteellisen tasaista, mutta muutama koskipaikkakin matkalle mahtuu. Taukopaikkoina ensimmäisenä tulee Haapakosken kotus, missä voi myös yöpyä. Täällä on tulisija, huussi sekä opastetaulut. Seuraavaksi vuorossa retkeilijöiden suosima Isokosken kota, tulipaikka sekä huussi. Kun matka jatkuu, saavutaan Äijänsaaren kodalle. Täällä on kodan lisäksi tulisija sekä huussi. Perhonjoen rautatiesillan jälkeen vasemmalla siintää heti Vessin tulipaikka. Tässä suhteellisen vaatimattomalla tulipaikalla on penkit ja hyvä pitää taukoa. Viimeisenä kohteena ennen merelle saapumista on vuorossa Rödsön vesillelaskupaikka ja puisto.

Melontareitti päättyy meren rannassa sijaitsevalle pienelle hiekkarannalle.

Kartan reitti antaa suurinpiirteisen kuvauksen reitistä, mutta oikeat kohdat mistä kohtaa joessa kannattaa meloa, päättää jokainen itse meloessaan.

Ohjatut melonnat Erä ja Eläin

Lisätietoja sekä kartta täältä.