Siirry sisältöön

Vitaringin luontopolulla kuljet Tastulan ja Vintturin kylien moni-ilmeisissä kulttuuri- ja luontomaisemisssa. Matkan varrelle kuljetaa järvi- ja jokimaisemissa ja välillä juljetaan metsä ja suomaisemissa. 

 

Voit kiertää koko Vitaringin kierroksen (11,3 km) tai vain osan reitistä kiertäen Tastulanjärven kierroksen, Tastulanjärven ympäri, 3,5 km. Merkkausvärinä reiteillä on sininen ja risteyksissä on opastekyltit.

Tastulajärven kierroksella on levähdyspaikka pitkospuiden varrella Niukkanevalla hyvin lähellä järven rantaa. Levähdyspaikalta on upea järvi- ja suonäköala. Vitaringiltä löytyy laavu vanhalta lehmien kesälaitumelta Tummunniitusta.

Reitti kulkee kohtuuullisen tasaista maastoa ja on parhaimmillaan kävellen tai polkujuosten. Taitava läskipyöräilijä pystyy reitin kiertämään ajamallakin, mutta muuten reitti ei sovellu pyöräilyyn. Pääosa reitistä kulkee metsäpolkua, mutta välillä mennään kylätietä ja metsätietäkin pitkin. Upeimmat maisemat ovat vesistöjen rantamailla Köyhäjoen ja Tastulanjärven rannalla.

Täällä voit nauttia luonnon hiljaisuudesta.

Lähtöpaikka sijaitsee Tastulan Lomakylän pihassa, mistä voit ostaa retkieväät ja majoittuakin. 

Lisätietoja kartta Vitaringin luontopolku.