Siirry sisältöön

Soidinkallion luontopolku Halsualla johdattaa soiden ja erämaiden maisemiin. Reitti sopii hyvin koko päivän retkeksi ja on hyvin merkitty sekä viitoitettu.

Soidinkallion luontopolku on hyvä koko päivän retkikohde. 20 km pituinen reitti kulkee vaihtelevissa metsä-, pelto- ja suomaisemissa. Pitkokset helpottavat kulkua suoalueilla, mutta kivikkoiset kohdat vaativat hyvät ja tukevat kengät jalkaan retkeilijälle. Reitin varrella on kaksi laavua sekä kota. Pikkumyllyn laavulla ja tulisijalla voit ihailla veden virtausta ja kuunnella puron solinaa. Soidinkallion laavulta aukeaa upeat maisemat yli suoalueen. Laavulla on tulisija sekä retkipöytä ja penkit. Lovelammen kota on ehkä yksi maakuntamme isoimmista kodista. Kodalle johtaa pitkospolku yli kauniiden suomaisemien.

Soidinkallion luontopolkuun voi tutustua myös lyhyemmissä osissa. Köyhäjoentieltä lähtee opasteet Soidinkallion laavun kohdereitille. Lovelammen kodalle on myös mahdollista tutustua metsäautotieltä lähtevältä reitiltä. Molemmat reitit ovat osa Soidinkallion luontopolkua.

Opastukset Luontopalvelu Karhukorpi ja retkiruokailut Ala Miina reitille.

Lisätietoja ja kartta: Soidinkallion luontopolku.