Siirry sisältöön

Saariston luontopolku Tankarin majakkasaaressa Kokkolassa kiertää saaren lukuisat historialliset kohteet ja opastaa ulkosaariston ainutlaatuiseen kasvimaailmaan.  

Tankarin majakkasaari on ollut kalastajien ja hylkeenpyytäjien asuttama 1500-luvulta lähtien. Tuhansien tarinoiden saaristoelämä on edelleen vahvasti läsnä.

Sijainti ulkosaaristossa antaa saaren luonnolle erityisen leimansa. Kaikkiaan Tankarissa on tavattu noin 180 kasvilajia, joista osa todellisia harvinaisuuksia. Lintulajeja saarella on tavattu jopa 260. Nisäkkäistä tavallisimpia ovat lepakot ja jänikset. Todennäköisimmin tapaat saarella laiduntavat lampaat, jotka uteliaana seuraavat matkailijan liikkeitä.

Tankarin saaren karun kaunis, mutta haavoittuva luonto vaativat kävijöiltään erityistä varovaisuutta. Vierailijan tulee osoittaa asianmukaista kunnioitusta saaren omaleimaista rakennettua ympäristöä ja herkkää luontoa kohtaan.

M/S Jenny liikennöi Kokkolasta säännöllisesti. Cafe Tankar palvelee kesäkaudella. Voit tehdä päiväretken tai yöpyä mökeissä tai Tankar Inn Hostellissa. Yöpyminen saaristossa majakan valokeilassa on ainutlaatuinen kokemus!

Lisätietoja reitistä sekä kartta Tankarin luontopolku