Siirry sisältöön

Perhonjoen ulkoilureitti Kokkolassa kulkee vaihtelevissa luonnonkauniissa  metsä - ja joenvarsimaisemissa. Yhdysreitti (4,5 km) Vitsari/Köykäri -reittien risteyskohdasta Köykärinmäelle. 

Luontopolku on ympärivuotisessa käytössä ja se palvelee mm. patikoijia, hiihtäjiä ja kalastajia. Ulkoilureitin varrella on lehtimetsää, jokiuomia, reheviä kuusikoita, haavikoita, kalliomänniköitä, tulvaniittyjä sekä luhta-alueita. Isosaaren tulvalehto (39 ha) kuuluu Natura-2000 verkoston suojelualueisiin. Alueella on monipuolinen lintu-, nisäkäs- ja kalalajisto. Perhonjoen alaosalla on toteutettu laajoja ekologisia kunnostuksia vaelluskalojen (siika, meritaimen, merilohi, nahkiainen) kutupaikkojen parantamiseksi.

Luontopolun varrella on Haapakosken laavu , Vessin nuotiopaikka, Isokosken ja Äijänsaaren kodat sekä melojille Lahnakosken, Vitsarin, Isokosken ja Äijänsaaren  vesillelasku- ja rantautumispaikat. Kalastuslupia Perhonjoen alaosalle myyvät mm. Vittsarin Shell ja Kokkolan Matkailu.

Luontopolun aloituspaikaksi  voi valita Vitsarin tai Köykärin. Myös reittien risteyskohdassa metsäautotiellä on pysäköintimahdollisuus tien reunassa, josta reitti jatkuu jalkaisin tai hiihtäen kohti Lahnakoskea.

Lisätietoja reitistä ja kartta: Perhonjoen ulkoilureitti