Siirry sisältöön

Nauti metsän rauhoittavasta tunnelmasta ja ratko pieniä tehtäviä elämyksellisellä luontopolulla yhdessä metsässä asuvien pienten tonttujen ja menninkäisten kanssa.

Menninkäisen metsäpolku Halsualla on lyhyt mutta sitäkin elämyksellisempi polku, joka on suunniteltu erityisesti lapsiperheiden ja ryhmien tarpeita ajatellen.

Polku kulkee Kiviojan varrella puolukanvarpujen, mustikoiden ja puiden seassa. Polun varrella asuu tonttuja ja menninkäisiä, joiden kanssa lapset pääsevät ratkomaan pieniä tehtäviä.

Polku on pääosin helppokulkuinen, mutta paikoin juurakkoiset polunpätkät ja kasvillisuus tuovat kulkuun hieman haastetta ja lapsille seikkailumieltä. Polku on kapea metsäpolku, joten se ei sovi lastenvaunujen kanssa kuljettavaksi.

Opastaulujen avulla sukellat suomalaisen kansanperinteen taruolentojen maailmaan. Polun lähtöpaikan lähellä sijaitsevasta A’la Miinasta voit tilata mukaan retkieväät ja opastuksen. Metsäpolku on merkitty nauhoin ja heijastimin. Matkalla voi olla paikoin pimeää, mutta tonttuja ja menninkäisiä ei tarvitse pelätä. Ota kuitenkin mukaan otsa- tai taskulamppu, jotta voit helpommin löytää puiden takana ehkä hiipivät tontut.

Lisätietoja ja kartta: Menninkäisen metsäpolku