Siirry sisältöön

Mäntykankaita ja metsäteitä Suomen laajimmille ja luonnontilaisimmille hiekkadyyneille vievä Karipolku johdattaa kulkijan Vattajan ainutlaatuisen luonnon pariin. 

Vattajanniemen uimarannan ja Kilpipakan välinen Karipolku (7,3 km) kulkee mäntykankaita ja metsäteitä pitkin. Polun varrella on kaksi laavua ja lintutorni.  Reitti on ympärivuotisessa käytössä.Vattajanniemen hietikot kuuluvat Pohjois-Euroopan edustavimpiin dyyniluontokohteisiin ja ovat Suomen laajimmat ja luonnontilaisimmat. Avointa, yhtenäistä hiekkarantaa on yli 15 km. Hiekkarantaa reunustavat avoimet ja rantavehnää kasvavat dyynit, niiden takaiset avohietikot sekä paikoin jopa lehtomaisen rehevät metsittyneet dyynit antavat alueelle oman erityispiirteensä. Valtaosa dyynialueesta kuuluu  Natura 2000 -alueeseen ja FINIBA -linnustokohteisiin. Osaa Vattajan rantaniityistä ja rantametsistä hoidetaan laiduntamalla.

Vattaja ja Ohtakari osuvat lintujen päämuuttoreitille ja keväin syksyin muutto voi olla näyttävää. Lintujen pesimäaika 15.4.-31.7. pitää huomioida retkeiltäessä. Karipolulta pääsee jatkamaan myös Dyynipolulle ja Ohtakariin.

Kartta ja lisätietoja täältä.