Siirry sisältöön

Kansalliset kaupunkipuistot ovat maamme arvokkaimpia kulttuuri- ja luontokohteita kaupunkiympäristössä. Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto kulkee rautatieasemalta aina Tankarin majakalle saakka.

Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto tutustuttaa sinut merikaupungin historiaan ja siihen vaikuttavaan maankohoamisilmiöön. Puistossa pääset tutustumaan alueen monipuoliseen rakennusperintöön ja kerrokselliseen arkkitehtuuriin. Saat tutustua maankohoamisen muovaamiin maisemiin ja viehättäviin luontoalueisiin. Merelliset majakkasaaret johdattavat sinut merenkulun menneisyyteen. Historialliset puistoalueet ja nykyaikaiset leikkikentät takaavat viihtymisen kaiken ikäisille.

Kaupunkipuisto mahdollistaa lyhyet päiväretket kaupungissa ja lähiluonnossa. Pidemmille retkille voit lähteä esimerkiksi pyörällä, meloen tai hiihtäen. Monipuoliset reitit tarjoavat tekemistä useammallekin päivälle. Majoitusvaihtoehdoista löytyy sopiva jokaisella. Voit majoittautua luonnon helmassa telttaillen, merellisellä majakkasaarella tai kaupungin hotelleissa ja majataloissa.

Tutustu lisää alueen tähtikohteisiin ja reitistöihin Kokkolan kaupungin ja Kansallisten kaupunkipuistojen sivuilla.

Kokkolan kaupunki – Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto

Kansalliset kaupunkipuistot – Kokkola