Siirry sisältöön

Kulttuuri ja matkailu kohtaa
Elävä perintö - Kulttuurimatkailun tuotteistamistyöpajat


pe 19.2., la 20.2. ja su 21.2.
Kaustisen Kansantaiteenkeskuksessa

Keski-Pohjanmaa on tunnettu kulttuurimaakuntana ja kun Kaustislainen viulunsoitto luetteloitaneen Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon loppuvuodesta 2021 avaa se uusia mahdollisuuksia myös matkailulle. 
Tervetuloa mukaan Elävä perintö - Kulttuurimatkailun tuotteistamistyöpajoihin opettelemaan tuotteistamista ja ideoimaan jokainen omia sekä yhteisiä matkailijoille suunnattuja kulttuurisia matkailutuotteita.
  

”Kulttuurimatkailussa tuotetaan alueellisia ja paikallisia kulttuurin voimavaroja arvostaen matkailutuotteita ja -palveluja ja tarjotaan niitä liiketoiminnallisin perustein. Tavoitteena on luoda elämyksiä ja mahdollisuus tutustua näihin kulttuurisiin voimavaroihin, oppia niistä tai osallistua niihin. Näin vahvistetaan ihmisten identiteetin rakentumista, sekä oman että muiden kulttuurien ymmärrystä ja arvostusta.” Visit Finland, kulttuurimatkailu


Reittien ja matkailupalvelujen Keski-Pohjanmaa II-vaihe -hanke järjestää kolme samansisältöistä kulttuuritoimijoille suunnattua tuotteistamistyöpajaa. Käymme läpi mm. miksi kannattaa tuotteistaa, miten tuote suunnitellaan, rakennetaan ja hinnoitellaan, mietimme tarinallistamisen, ulkoasun ja laadun merkitystä sekä suunnittelemme markkinointia, yhteistyötä ja verkostoja. 
Työpajoihin voivat ilmoittautua kulttuuritoimijoiden lisäksi myös matkailutoimijat tai muut matkailun tuotteistamisesta kiinnostuneet, mutta pääpaino on kulttuurimatkailussa. Järjestämme myöhemmin kulttuuri- sekä matkailutoimijoille yhteisen verkostoitumis- ja tuotteistamistyöpajan, missä ideoidaan yhteisiä tuotepaketteja.


Kaikki työpajat järjestetään pienryhmissä ja saman sisältöisenä klo 9–15 Kaustisen Kansantaiteenkeskuksessa, Museo-salissa. Syömme välillä lounaan, joka sisältyy työpajaan. Omat kannettavat tietokoneet mukaan. Työpajat ovat maksuttomia, mutta peruuttamattomista poisjäänneistä perimme 50 €.


Ilmoittautumiset mari.keiski@kosek.fi 15.2.2021 mennessä.


Tervetuloa mukaan!

Tulethan valmennuksiin ja yhteisiin tapaamisiimme vain täysin terveenä sekä niin, että et ole ollut ulkomailla viimeiseen kahteen viikkoon. Kiitos!