Siirry sisältöön

Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto tutustuttaa sinut kaupungin historiaan ja kerrokselliseen arkkitehtuuriin. Löydät maankohoamisen muovaamat maisemat ja merelliset majakkasaaret. Historialliset puistot ja nykyaikaiset leikkikentät takaavat viihtymisen kaiken ikäisille.

Kansalliset kaupunkipuistot ovat maamme arvokkaimpia kulttuuri- ja luontokohteita kaupunkiympäristössä. Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto kulkee rautatieasemalta aina Tankarin majakalle saakka. Puistossa pääset tutustumaan paikalliseen kulttuuriin, rakennusperintöön, virkistysalueisiin sekä merellisiin maankohoamismaisemiin.

Kaupunkipuisto mahdollistaa lyhyet päiväretket kaupungissa ja lähiluonnossa. Pidemmille retkille voit lähteä esimerkiksi pyörällä, meloen tai hiihtäen. Monipuoliset reitit tarjoavat tekemistä useammallekin päivälle. Majoitusvaihtoehdoista löytyy sopiva jokaisella. Voit majoittautua luonnon helmassa telttaillen, merellisellä majakkasaarella tai kaupungin hotelleissa ja majataloissa.

Tutustu lisää alueen tähtikohteisiin ja reitistöihin Kokkolan kaupungin tai Kansallisten kaupunkipuistojen nettisivuilla.

Kokkolan kaupunki

Kansalliset kaupunkipuistot

 

 

Pääkuva
Krunnin lampaat (Kokkolan kaupunki)
Muut kuvat
Krunni (Kokkolan kaupunki)
Neristan (Joni Virtanen)
Pelastusrengas (Kokkolan kaupunki)